latinica  ћирилица
25/10/2020 |  07:41 ⇒ 08:09 | Autor: RTRS

AMS upozorava na opasnost od odrona

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros na povećanu opasnost od odrona na putnim pravcima Banjaluka-Crna Rijeka-Јajce, Banjaluka-Kneževo-Turbe, Višegrad-Ustiprača i Foča-Trnovo-Sarajevo.
Put - Foto: RTRS
PutFoto: RTRS

Kolovozi na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su mokri i klizavi, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja i zbog magle koja smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i u višim planinskim predjelima.

Usporeno se vozi na dionici Ledenice-Crkvine-granični prelaz Šamac zbog vangabaritnog prevoza koji se kreće tom trasom. Vozačima se savjetuje da budu maksimalno oprezni i da poštuju upustva ovlaštenih osoba iz pratnje.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na mjestima izvođenja radovi, ali su sva ona propisno obilježena.

Zbog izgradnje kružnog toka na magistralnom putu Klašnice-Laktaši aktuelne su izmjene u odvijanju saobraćaja u Laktašima. Radovi su pplanirani do 19. aprila naredne godine.

Režim vožnje zbog radova je izmijenjen i u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača, te na magistralnim putnim pravcima Crkvina-Modriča, Zableđe-Čađavica gdje je na snazi obustava saobraćaja u tunelu Dragoraj, a saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini, zatim na putevima na području Banjaluke, Prijedora, Kotor Varoša, Vlasenice.

I dalje su aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, zatim na magistralnim putevima Krupac-Bogatići, u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te Karakaj-Drinjača, Klašnice-Gornja Vijaka-Derventa, Drinjača-Milići-Vlasenica, te od Modriče prema Doboju.

Na regionalnim putevima radovi se izvode na dionicama Šipovo-Novo Selo na granici sa Federacijom BiH Šekovići-Donje Caparde, Tedin Han-Križ na granici sa FBiH, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, dok je klizište usporilo saobraćaj na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH je na dionici Prozor-Јablanica zbog radova saobraćaj obustavljen u tunelu Јasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Saobraćaj je obustavljen na mostu preko rijeke Drine u Goraždu i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije se saobraća zbog izvođenja radova na dioniciama Vitez-Travnik /Nova Bila/, Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Maglaj-Doboj /raskrsnica na ulazu u Maglaj/, Livno-Kamensko i Drvar-Bosansko Grahovo.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Iz AMS-a podsjećaju da na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.