latinica  ћирилица
25/10/2020 |  08:41 ⇒ 08:42 | Autor: TANЈUG

Mandić: Neću dozvoliti da tajkuni sastavljaju Vladu

Kao neko ko je mandatara Zdravka Krivokapića postavio na mjesto nosioca liste koalicije Za budućnost Crne Gore i ko je vodio i upravljao izbornom kampanjom koalicije, neću dozvoliti da crnogorski tajkuni ukradu narodnu volju i sastavljaju vladu Crne Gore, izjavio je jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić.
Andrija Mandić - Foto: RTRS
Andrija MandićFoto: RTRS

- Ovo što rade Miško Perović i grupa okupljena oko drugotajkunske porodice je neprihvatljivo za svakog čestitog čovjeka. Demokratski front stoji zajedno sa svojim narodom i nikada neće pristati da nam budućnost određuju oni koji su milione i milione evra pokupili u zajedničkim poslovima sa porodicom Mila Đukanovića - rekao je Mandić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Mandić tvrdi da je ''to nedavno priznao lično Miško Perović, kada je u javnom nastupu 'legalizovao' 10 miliona Aca Đukanovića'', koje je, kako dodaje Mandić, ''brat Mila Đukanovića zgrabio u privatizaciji banke kojom je upravljala porodica Perović''.

- Primjera radi, Srbija je krenula napred kada su tajkuni i pojedini činovnici ambasada prestali da sastavljaju njenu Vladu. Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, uspio je da oslobodi tu zemlju štetnog uticaja od tajkuna koji su je pljačkali, a korumpiranim činovnicama raznih ambasada stavio do znanja da je Srbija nezavisna država - ističe Mandić.

Dodao je da rukovođen tim iskustvom još jednom poručuje da "narodnu slobodu nismo osvojili da bi je predali u ruke tajkunima".

Podgoričke ''Vijesti'' objavile su prethodno da je Krivokapić preneo Mandiću da nova vlada treba da ima ekspertski karakter i da u njoj nema mjesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene.

Mandatar Krivokapić poručio je prethodno na Tviteru da se nijedna stranka pobjedničke koalicije ne isključuje iz procesa formiranja Vlade, ali da insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes građana ni države.

Mandić je prethodnog dana izjavio da smatra da je nova crnogorska vlada već trebalo da bude formirana po, kako kaže, jednostavnom principu, a to je da svakom pripadne ono što je osvojio na izborima.

Mandić je novinarima u Podgorici rekao da vladu treba da čine oni koji su dominanto doprineli smeni vlasti Mila Đukanovića, a to su oni koji su sa DF-om bili na protestima 24. oktobra 2015.