latinica  ћирилица
25/10/2020 |  11:22 ⇒ 12:32 | Autor: SRNA

Špirić: Interes Srpske u Sarajevu ne smije biti doveden u pitanje

Oni kojima okupljanje i sabornost nisu prioriteti u očuvanju Republike Srpske nego razgrađivanje i podjele, unaprijed su osuđeni na propast, ocijenio je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.
Nikola Špirić - Foto: SRNA
Nikola ŠpirićFoto: SRNA

Špirić je u izjavi za Srnu naglasio da interes Republike Srpske u Sarajevu ne smije biti doveden u pitanje, te da postoje ustavni mehanizmi da se on i zaštiti.

- Ne može se zaštita Republika Srpske svesti na dobro volju pojedinaca ma ko da su oni. Postoje ustavni mehanizmi zaštite interesa Republike Srpske, od Predsjedništva BiH do Doma naroda gdje je Klub Srba branik i eventualnim lošim odlukama donesenim u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH - ukazao je Špirić.

On smatra da bi najbolje bilo da se sve stranke okupe oko istog cilja, a to je očuvanje Republike Srpske, i da se prestanu baviti destrukcijom jer će se prvi oni u njoj zauvijek izgubiti.

- Žalosno je što oni koji su zbog rata ostali izvan Republike Srpske mnogo više daju na značaju ideji okupljanja nego oni koji tu žive i uživaju razne benefite koje im Srpska daje - zaključio je Špirić.