latinica  ћирилица
25/10/2020 |  13:50 ⇒ 20:23 | Autor: SRNA

U ponedjeljak sunčano i ugodno toplo

Meteorolozi su za sutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH najavili sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine uz dnevnu temperaturu vazduha do 23 stepena Celzijusova.

Ujutru će preovladavati pretežno vedro, uz malu do umjerenu oblačnost na jugu, magla je moguća ponegdje oko rijeka i po kotlinama, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha od šest do 11, u višim predjelima od dva, a najviša dnevna od 15 do 19, na sjeveru do 23, na planinama od 10 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren jugozapadni vjetar.

Oblačno vrijeme sa slabom kišom na sjeveru i centralnim predjelima očekuje se u utorak, 27. oktobra, dok će na istoku biti suvo.

Јutarnja temperatura od šest do 11, u višim predjelima od dva, a najviša dnevna od 13 do 18, na sjeveru i sjeveroistoku do 21, na planinama od devet stepeni Celzijusovih.

Promjenljivo oblačno vrijeme, na jugu sa sunčanim periodima, biće u srijedu, 28. oktobra, kada će jutarnja temperatura vazduha biti od šest do 10, u višim predjelima od dva, a najviša dnevna od 12 do 18, na planinama od devet stepeni Celzijusovih.

Prolazno naoblačenje očekuje se u četvrtak, 30. oktobra, dok će na jugu Hercegovine i višim krajevima biti sunčanih perioda. Јutarnja temperatura vazduha od pet do 10, u višim predjelima od dva, a najviša dnevna od 12 do 17, na jugu oko 19, na planinama od devet stepeni Celzijusovih.