latinica  ћирилица
25/10/2020 |  15:06 ⇒ 15:23 | Autor: B92

Brus Springstin objavio novi album (VIDEO)

Legendarni američki muzičar Brus Springstin objavio je nov album pod nazivom "Letter to You".

Čuveni muzičar Brus Springstin objavio je novi studijski album izdavača Kolumbija Rekords iz Njujorka, koji je nastao u slavu žive muzike i dugogodišnjeg prijateljstva sa pratećim sastavom Strit Benda.

Album velikog rok umjetnika najavljen je singlom i spotom istog imena "Letter to You", gdje je "uhvaćena neuporediva snaga žive svirke rok grupe koja se ponovo okupila i zajedno zasvirala, i pokazala nesalomivu decenijsku vezu koja postoji između muzičara, ali prije svega, prijatelja".

Bend se okupio prvi put nakon turneje iz 2016. godine i snimio veoma brzo 12 pjesama, među njima tri, prethodno neobjavljene numere još iz 70-tih godina: "Janey Needs a Shooter", "If I Was the Priest" i "Song for Orphans". Album u produkciji slavnog muzičara i kolege Rona Aniela snimljen je za samo pet dana u Springstinovom kućnom studiju u Nju DŽersiju.

Time je odata počast dugovječnom Strit Bendu, samoj rok muzici i njenoj ulozi u životu slavnih muzičara i izuzetnom saradnjom muzičara Springstina kojeg svi zovu "The Bos" i ovog sastava. Novi album prati dokumentarac "Brus Springstin: Pisma za tebe" ekskluzivno na Epl TV+, koji je režirao Tom Zimni, sa većim brojem snimljenih nastupa Strit Benda, studijskim snimcima i prethodno neobljavljenim arhivskim materijalom.

Autor i filmske muzike i pjesama za mnoge hitove velikog ekrana (Filadelfija, DŽeri MekGvajer, Rvač, Savršena oluja) i tvorac izuzetno unosnih turneja po cijelom svijetu, Springstin daje suštinski uvid u novi album, misli i osjećanja koje on budi, kroz reminiscenciju njegovog čitavog muzičkog opusa.