latinica  ћирилица
25/10/2020 |  15:06 ⇒ 15:23 | Autor: B92

Brus Springstin objavio novi album (VIDEO)

Legendarni američki muzičar Brus Springstin objavio je nov album pod nazivom "Letter to You".
Brus Springstin (foto: Gettyimages / Jamie McCarthy) -
Brus Springstin (foto: Gettyimages / Jamie McCarthy)

Čuveni muzičar Brus Springstin objavio je novi studijski album izdavača Kolumbija Rekords iz Njujorka, koji je nastao u slavu žive muzike i dugogodišnjeg prijateljstva sa pratećim sastavom Strit Benda.

Album velikog rok umjetnika najavljen je singlom i spotom istog imena "Letter to You", gdje je "uhvaćena neuporediva snaga žive svirke rok grupe koja se ponovo okupila i zajedno zasvirala, i pokazala nesalomivu decenijsku vezu koja postoji između muzičara, ali prije svega, prijatelja".

Bend se okupio prvi put nakon turneje iz 2016. godine i snimio veoma brzo 12 pjesama, među njima tri, prethodno neobjavljene numere još iz 70-tih godina: "Janey Needs a Shooter", "If I Was the Priest" i "Song for Orphans". Album u produkciji slavnog muzičara i kolege Rona Aniela snimljen je za samo pet dana u Springstinovom kućnom studiju u Nju Džersiju.

Time je odata počast dugovječnom Strit Bendu, samoj rok muzici i njenoj ulozi u životu slavnih muzičara i izuzetnom saradnjom muzičara Springstina kojeg svi zovu "The Bos" i ovog sastava. Novi album prati dokumentarac "Brus Springstin: Pisma za tebe" ekskluzivno na Epl TV+, koji je režirao Tom Zimni, sa većim brojem snimljenih nastupa Strit Benda, studijskim snimcima i prethodno neobljavljenim arhivskim materijalom.

Autor i filmske muzike i pjesama za mnoge hitove velikog ekrana (Filadelfija, Džeri MekGvajer, Rvač, Savršena oluja) i tvorac izuzetno unosnih turneja po cijelom svijetu, Springstin daje suštinski uvid u novi album, misli i osjećanja koje on budi, kroz reminiscenciju njegovog čitavog muzičkog opusa.