latinica  ћирилица
25/10/2020 |  16:03 ⇒ 19:32 | Autor: SRNA

Riješiti imovinsko-pravne odnose u izbjegličkom naselju Kruškovice

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je pomoć u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa u vezi sa vlasništvom nad stambenim objektima u izbjegličkom naselju Kruškovice u teslićkoj Mjesnoj zajednici Đulići.
Dodik u Tesliću - Foto: SRNA
Dodik u TeslićuFoto: SRNA

Dodik je poslije razgovora sa mještanima rekao da su oni morali napustiti svoje domove u Federaciji i da moraju biti integrisani u Republiku Srpsku, a njihova imovina legalizovati.

On je najavio da će institucije Vlade Srpske u narednom periodu riješiti ovaj problem, koji se javlja i u drugim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Dodik je podsjetio da je Vlada Srpske prije dvije godine vlasništvo nad tom zemljom bez naknade dala lokalnim zajednicama i očekuje da se to pitanje što skorije riješi bez dodatnih troškova po stanovništvo.

On je najavio da će već naredne godine u Kruškovicama biti riješena i lokalna infrastruktura, kao i rasvjeta.

Poslanik iz Teslića u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dragan Bogdanić ukazao je na dugogodišnji problem sa imovinsko-pravnim pravnim odnosima i da ovo stanovništvo sada zaslužuje da dobijena konačna riješenja da su vlasnici svoje imovine.

Mještanin naselja Kruškovice jedan Boro Јović naglasio je da ni poslije 20 godina nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, a da ovo naselje broji oko 300 stanovnika i da niko nije u potpunosti vlasnik svog stambenog objekta.

Izbjeglica iz Maglaja Duško Tubić ukazao je i na problem nedovršene putne infrastrukture, a Krista Marković navela je potrebu zapošljavanja omladine, te izgradnje rasvjete.