latinica  ћирилица
25/10/2020 |  21:33 ⇒ 21:36 | Autor: RTS

Da li će novi film o DŽejmsu Bondu imati onlajn premijeru? (VIDEO)

Striming platforme Epl, Netfliks i druge zainteresovene su za otkup filma "Nema vremena za umiranje", najnovijeg ostvarenja o DŽejmsu Bondu, koji je trebalo da bude premijerno prikazan još u aprilu ove godine.
Danijel Krejg u filmu "Nema vremena za umiranje" (Foto: Nicola Dove/MGM) -
Danijel Krejg u filmu "Nema vremena za umiranje" (Foto: Nicola Dove/MGM)

Kompanija MGM studio, koja potpisuje produkciju filma, navodno je izgubila oko 50 miliona dolara zbog odlaganja premijere. Uprkos velikim finansijskim gubicima, predstavnik za medije MGM-a tvrdi da nemaju namjeru da prodaju film striming platformama.

- Ne želimo da komentarišemo glasine. Film nije na prodaju. Premijera je pomjerena na april 2021. godine jer želimo da omogućimo filmofilima da u ovom ostvarenju uživaju na najbolji mogući način - u bioskopima - kratko je prokomentarisao za Verajeti.

Paramaunt, Soni i druge velike produkcijske kuće već su zaradile desetine miliona dolara od prodaje svojih najnovijih ostvarenja striming servisima.

Međutim, neki izvori i dalje tvrde da se razamtra opcija prodaje filma i da su neki pregovori već pokrenuti. Prema ovim tvrdnjama, MGM vrijednost filma procjenjuje na 600 miliona dolara.

Proizvodnja filma koštala je više od 250 miliona dolara, a ima i nekoliko promotivnih partnerstava koja su pomogla u podmirivanju tih troškova - uključujući Lend rover, satove Omega i Hajneken. Te kompanije su možda očekivale da će se film pojaviti u bioskopima i možda neće biti oduševljeni emitovanjem na striming platformama.