latinica  ћирилица
26/10/2020 |  08:49 ⇒ 08:52 | Autor: SRNA

Ugljevik: Parastos za 301 poginulog borca uoči krsne slave opštine Svete Petke

Parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske u Ugljeviku biće služen danas, uoči krsne slave opštine Svete Petke.
Pomen - Foto: Facebook
PomenFoto: Facebook

Predsjednik Boračke organizacije opštine Ugljevik Јovan Marinković rekao je Srni da se tradicija sjećanja na ljude koji su živote dali za današnju slobodu neće prekidati, uprkos teškoj situaciji zbog virusa korona.

- Spomen-soba u ugljevičkom Centru za kulturu, gdje će se čuvati fotografije i uspomene na poginule heroje odbrane srpskog naroda i Republike Srpske, u završnoj je fazi uređenja i njeno otvaranje ćemo uskladiti sa epidemiološkom situacijom - najavio je Marinković.

On je rekao da Ugljevik u centru grada ima spomenik poginulim borcima, a spomen-obilježja su pogignuta i u gotovo svim mjesnim zajednicama, gdje se tokom godine njeguje sjećanje i služe parastosi za srpske vojnike.

- Stradali borci bili su pripadnici Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske i poginuli su braneći svoje porodice, srpski narod i svoju teritoriju - rekao je Marinković.

Parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske u Ugljeviku biće služen u 16.30 časova ispred Centralnog spomenika poginulim borcima.