latinica  ћирилица
26/10/2020 |  10:56 ⇒ 12:31 | Autor: SRNA

Kovačević: PDP-ove kritike epidemioloških mjera sramne i populističke

Napad i kritika PDP-a prema epidemiološkim mjerama koji je odredio Republički ptab za vanredne situacije samo je još jedan očigledan dokaz da je riječ o političkoj partiji koja ne odstupa od svog populističkog političkog manira po kojem je njihov politički interes iznad svega, pa i iznad zdravlja građana, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je konstatovao da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, ali u cijelom regionu, pa i Evropi izuzetno ozbiljna i zahtjeva ozbiljne i odgovorne mjere kakve se trenutno donose širom regiona i Evrope, pa se tako u mnogim zemljama uvodi i policijski čas i obustavlja rad u brojnim privrednim djelatnostima.

- Vlast u Republici Srpskoj u ovoj situaciji se ponaša krajnje odgovorno i u skladu sa preporukama struke, a sve sa ciljem da se pronađe optimalan model koji će na adekvatan način sačuvati zdravlje ljudi, smanjiti mogućnost širenja virusa, ali i zaštiti interese naše privrede - istakao je Kovačević u izjavi za Srnu.

Podsjetio je da je su u period iza nas, takođe, u vrijeme epidemije virusa korona održani izbroi i u Srbiji, i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori, a da je vlast u svim tim zemljama prilično relaksirala ili tolerisala kršenje mjera u vrijeme predizborne kampanje i to je nešto što je iz političkih razloga prilično razumljivo.

- Međutim, poslije izbora imali su ozbiljne posljedice. SNSD i vlast u Republici Srpskoj stavljaju političke interese po strani i na prvo mjesto stavljaju brigu za zdravlje građana Republike Srpske. Mjere koje su donesen sada trebalo bi da garantuju da nećemo, poput nekih zemalja u regionu i brojnih u Evropi, morati donositi one najrigroznije mjere koje bi nanijele ozbiljne štete našoj privredi, ali i ukupnom kvalitetu života naših građana - naglasio je Kovačević.

On je rekao da SNSD ima potrebu da javno pohvali ogromnu većinu građana Republike Srpske koji se maksimalno odgovorno i ozbiljno pridržavaju važećih mjera i istovremeno iz pozivaju da ne nasjedaju na populističke komentare i kritike neodgovornih pojedinaca i organizacija.