latinica  ћирилица
26/10/2020 |  13:07 ⇒ 15:37 | Autor: RTRS

Zabrana rada za još 11 ugostiteljskih objekata u Srpskoj

U okviru pojačane kontrole poštovanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, nadležni inspektori su u proteklih sedam dana izrekli mjeru zabrane rada u trajanju od sedam dana za još 11 ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj, jer je utvrđeno da se nisu pridržavali zaštitnih mjera u cilju sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.
Inspektorat Republike Srpske (foto: inspektorat.vladars.net) -
Inspektorat Republike Srpske (foto: inspektorat.vladars.net)

Protekle sedmice republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave izvršili 2.505 inspekcijskih kontrola u kojima su u 34 slučaja subjekti su zatečeni u prekršaju, te su im izrečene i kazne u iznosu od 41.000 KM.

U okviru provođenja navedenih mjera, za nešto više od četiri mjeseca, izvršeno je preko 20.000 inspekcijskih kontrola u kojima izrečene kazne u iznosu od 320.000 KM i 22 zabrane rada na period od sedam dana, navodi se u saopštenju.

- Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj inspekcijski organi su intenzivirali nadzor na terenu, te subjekti mogu očekivati učestalije dolaske inspektora na dnevnom nivou, a sve u cilju dosljednog provođenja propisanih mjera i zaštite zdravlja stanovništva - upozoravaju iz Inspektorata Republike Srpske.

Cilj inspekcije, kako ističu, nije kažnjavanje već obezbjeđivanje primjene propisa, a u trenutnoj situaciji i zaštite zdravlja i života građana, privrednih aktivnosti, ekonomije i očuvanje bolničkih kapaciteta.

- Neodgovorno ponašanje i nesavjesni pojedinci koji ugrožavaju zdravlje građana biće strogo sankcionisani - naglašavaju iz Inspektorata Republike Srpske i apeluju na poslovne subjekte da se ne izlažu riziku od izricanja mjere zabrane rada.