latinica  ћирилица
26/10/2020 |  16:13 ⇒ 16:14 | Autor: SRNA

Bolnica "Srbija": Prvi put urađena velika vaskularna operacija

U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu prvi put je urađena velika vaskularna operacija zamjene trbušne aorte sa premoštavanjem arterija u desnu nogu, uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i otežanom radu, izjavio je direktor ove ustanove Nebojša Šešlija.
Bolnica Srbija - Istočno Sarajevu - Foto: RTRS
Bolnica Srbija - Istočno SarajevuFoto: RTRS

Šešlija je naglasio da ovaj vid operacije predstavlja iskorak u radu Bolnice "Srbija", te poručio da su u ovoj ustanovi opredijeljeni da stalno unapređuju usluge i omogućavaju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu svim pacijentima, navedeno je u saopštenju.

- I ovog puta naši medicinski radnici pokazali su izuzetnu stručnost i dokazali da Bolnica `Srbija` može da bude rame uz rame sa većim kliničkim centrima u zemlji i regionu - naglasio je Šešlija.

Operacije su rađene 23. i 24. oktobra, a tim koji je radio na operativnim zahvatima činili su gostujući ljekar profesor Milanko Maksić, te medicinsko osoblje Bolnice "Srbija" - specijalista hirurgije na supspecijalizaciji iz vaskularne hirurgije Miro Stojanović, kao i anesteziolozi Branko Aškraba, Јelena Božović i Nataša Lučić.

Iz ove stravstvene ustanove ističu da izvedena operacija spada u red tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite koja je veoma zahtjevna za hirurga i anesteziologe, kao i postoperativno praćenje i rehabilitaciju pacijenta.

Pacijenti su stabilni, osjećaju se dobro i postoperativni oporavak teče uredno, dodaje se u saopštenju.