latinica  ћирилица
26/10/2020 |  17:54 ⇒ 22:19 | Autor: SRNA

Ugljevik: Parastos za 301 poginulog borca

Na gradskom trgu u Ugljeviku služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovog kraja.
Ugljevik-parastos - Foto: SRNA
Ugljevik-parastosFoto: SRNA

Poštu poginulim borcima odali su članovi njihovih porodica, saborci, predstavnici lokalne vlasti, Boračke organizacije, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, Policijske stanice Ugljevik i Rudnika i termoelektrane "Ugljevik".

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsjetio je da je dužnost i obaveza svih da njeguju ideale za koji su živote položili borci Vojske Republike Srpske.

- Svake godine uoči slave opštine, kao i svih važnih datuma, sjećamo se onih koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, a naša dužnost i obaveza je da pomognemo njihovim potomcima, da sve učinimo da u narednom periodu budemo bolji i marljiviji i da srpski narod živi u slobodi - poručio je Perić.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Јovan Marinković rekao je da obilježavanje slave opštine - Svete Petke Paraskeve uvijek započinje sjećanjem na one koji su dali živote za slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

- Poginulim borcima smo zahvalni za sve ono što danas imamo, a to je sloboda. Ugljevik je dao mnogo u otadžbinskom ratu, 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske. Prva majevička brigada je brojala oko 3.000 Ugljevičana, a 648 ih je ranjeno - rekao je Marinković.