latinica  ћирилица
27/10/2020 |  11:31 ⇒ 12:31 | Autor: RTRS

Za vodosnabdijevanje i kanalizaciju na Starčevici 650.000 KM (VIDEO)

U Tuzlanskoj ulici u banjalučkom naselju Starčevica počela je realizacija više projekata iz oblasti vodosnabdijevanja i kanalizacije, ukupne vrijednosti 650.000 KM.
Banja Luka- radovi - Foto: SRNA
Banja Luka- radoviFoto: SRNA

Kroz projekat "Voda 2" u ovoj ulici biće rekonstruisan postojeći i izgrađen novi cjevovod u ukupnoj dužini od 2,3 kilometra. Istovremeno, počela je izgradnja fekalne kanalizacije.

- U ovoj i okolnim ulicama bilo je dosta kvarova i gubitaka vode, tako da postoji potreba za rekonstrukcijom postojećeg cjevovoda i dogradnjom novog za snabdijevanje vodom. Poslije ovog posla, slijedi još jedna faza radova iz "Vode 2", koja se odnosi na gradnju oko 500 metara sekundarne mreže - rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je danas obišao Tuzlansku ulicu.

Uz ove projekte iz "Vode 2", kako je istakao, gradi se kanalizaciona mreža koja bi trebalo u cijelosti da "pokrije" Tuzlansku ulicu.

- Kanalizaciona mreža je rađena u nekoliko faza, a sada su se stekli uslovi da se sa još 500 metara dodatne mreže prikopča cijela trasa i tako riješi kanalizacija na ovoj lokaciji - naveo je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Starčevica Predrag Đajić rekao je da se problem kanalizacije u tom naselju rješava fazno, počešvi od Ulice Slobodana Dubočanina pa do Tuzlanske.

- Dosta stvari je riješeno u našem naselju, od nadogradnje škole do izgradnje kružnih tokova i Istočnog tranzita. Preostalo je pitanje vodosnabdijevanja treće visinske zone koje će biti riješeno kroz projekat "Voda 3" - rekao je Đajić.