latinica  ћирилица
27/10/2020 |  13:06 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Cvijanović: Derventa primjer uspješne lokalne zajednice (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je opštinu Derventa.
Cvijanović u Derventi - Foto: RTRS
Cvijanović u DerventiFoto: RTRS

Predsjednica je obišla novoizgrađeni Park 9. januar i susrela se sa načelnikom lokalne zajednice Miloradom Simićem, koji joj je uručio Grb opštine.

Vlada Srpske finansirala je izgradnju Parka 9. januar u Derventi sa 350.000 KM, a iz budžeta opštine obezbijeđeno je 130.000 KM.

Cvijanović je rekla da je Derventa primjer uspješne lokalne zajednice na koju mogu da se ugledaju mnogi gradovi i opštine u Srpskoj.

Dodala je da su zaduženja ove opštine veoma mala, poslovni ambijent odličan i da će Vlada nastaviti da ulaže u opštinu.

- Derventa je sinonim za domaćinsko upravljanje opštinom i primjer dobre saradnje republičke i lokalne vlasti - poručila je predsjednica Srpske.

Cvijanović je posjetila i preduzeće Metalac MBM, koje je ovogodišnji dobitnik priznanja opštine - Velikogospojinska povelja za zlatnim grbom, koja se dodjeljuje povodom 28. avgusta - Dana opštine Derventa.

Od male zanatske radnje, koja je osnovana 1997. godine i zapošljavala samo dva radnika, privredno društvo Metalac MBM danas je izraslo u velikog izvoznika i pouzdanog partnera.

Povećanjem poslova i broja radnika, firma je počela izgradnju savremene poslovne hale u Lugu.

Uspjeh preuzeća nije ostao nezapažen i 2015. godine izabrano je za najbolje malo privredno društvo u izboru Privredne komore Republike Srpske.

      Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Derventa je sinonim za domaćinsko upravljanje opštinom i primjer dobre saradnje republičke i lokalne vlasti. U okviru današnje posjete Derventi, obišla sam lokaciju na kojoj je izgrađena prva faza parka "9. januar", kao i uspješnu firmu "Metalac MBM", koja zapošljava 60 radnika.

Objava koju deli Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) dana 27. Okt 2020. u 6:19 PDT