latinica  ћирилица
27/10/2020 |  13:34 ⇒ 13:35 | Autor: SRNA

Brčko: Preminuo muškarac, još 21 osoba zaražena

U Brčkom je od posljedica virusa korona preminuo šezdesetdvogodišnji muškarac koji je bio na respiratoru, dok je potvrđen 21 novi slučaj zaraze, saopšteno je danas iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.
Brčko - Foto: RTRS
BrčkoFoto: RTRS

Zaraženo je 11 muškaraca i 10 žena, te je broj aktivnih slučajeva u Brčkom povećan na 102, od kojih je sedmoro na liječenju na kovid odjeljenju brčanske Bolnice.

Tešku kliničku sliku ima dvoje pacijenta, četvoro ih je sa srednje teškom, a jedno sa lakšom kliničkom slikom.

Četvoro pacijenata je starije, a troje srednje životne dobi.

Od do sada 5.240 testiranih lica, negativan nalaz imalo je njih 4.779, dok je virus korona potvrđen kod 425 osoba, od kojih se 299 izliječilo, a 24 su preminule.

Na rezultate testa čeka 36 ljudi, dok se pod zdravstvenim nadzorom nalazi njih 498.

Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta apelovao je da stanovništvo i pravni subjekti poštuju mjere i naredbe Štaba o nošenju zaštitne opreme, o poštovanju distance i korišćenju dezinfekcionih sredstava na propisan način.

Iz Štaba podsjećaju da će stupanjem na snagu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Brčko distrikta sankcije za kršenje naredbi, odnosno odredaba zakona biti znatno rigoroznije.

Štab za zaštitu i spasavanje će u narednim danima analizirati epidemiološku situaciju i ukoliko bude bilo potrebe posegnuti za radikalnijim mjerama, napominje se u saopštenju.