latinica  ћирилица
27/10/2020 |  15:20 ⇒ 15:20 | Autor: SRNA

Maksimović: Pozitivne 92 od 143 testirane osobe

Epidemiološka situacija u Bijeljini je pogoršana i danas su na virus korona pozitivne 92 osobe od 143 testirane, upozorio je vršilac dužnosti direktora Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović.
Zlatko Maksimović - Foto: SRNA
Zlatko MaksimovićFoto: SRNA

On je na konferenciji za novinare istakao da je procenat zaraženih veliki u cijeloj regiji sa 10 opština koji se testiraju u bijeljinskoj laboratoriji, gdje je za 24 časa od 235 testiranih pozitivna 161 osoba.

- Mi situaciju držimo pod kontrolom i nema mjesta panici, medicinski radnici rade sve što mogu, ali ako građani ne budu poštovali mjere u smislu smirivanja epidemiološke situacije ni još jedna kovid bolnica neće biti dovoljna za ono što nam predstoji - rekao je Maksimović.

Naveo je da bijeljinska bolnica već ima novu organizaciju rada sa dva podijeljena dijela, ne kovid bolnice u kojoj su zbrinuti ležeći pacijenti i bloka sa dvije kovid bolnice i poliklinikom.

- Povlačimo određene specijalizante, jer treba nam ljudi, radimo u dvije kovid bolnice - rekao je Maksimović i istakao da zaposleni u bijeljinskoj bolnici imaju dobar moral i volju i jedinstveni su u borbi protiv virusa korona.

Prema njegovim riječima, u bijeljinskoj kovid bolnici hospitalizovana su 34 bolesnika, najveći broj sa teškom kliničkom slikom, a samo juče je bilo 13 prijema.

Od početka epidemije kovid bolnica je imala 590 pacijenata.

Novinarima se ispred bijeljinske bolnice obratio Vlajko Stefanović koji je liječen u kovid bolnici i pozvao građane da poštuju epidemiološke mjere.

On kaže da je bio jedan od onih koji nisu vjerovali da postoji kovid i da nije nosio zaštitnu masku, ali da nakon borbe za život i dana provedenih na respiratoru sada masku i ne skida.