latinica  ћирилица
27/10/2020 |  16:28 ⇒ 19:13 | Autor: SRNA

Odobreno 797.671 KM za poslovne subjekte i preduzetnike

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je danas isplatu 797.671 KM za saniranje posljedica izazvanih virusom korona za 314 poslovnih subjekata i preduzetnika, odnosno za 1.556 radnika.
UO Kompenzacioni fond (foto: Vlada Srpske) -
UO Kompenzacioni fond (foto: Vlada Srpske)

Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje je za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijela Poreska uprava Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske usvojio je informaciju o poslovnim subjektima koji, u skladu sa uredbom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed virusa korona ostvaruju pravo na finansijsku podršku za maj iz sredstava Kompenzacionog fonda, a za koje je Poreska uprava od 29. septembra do 21. oktobra donijela rješenja da se odobrava isplata.

Odobrena je i isplata 499.881 KM za pomoć 33 privredna subjekta, koja će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijeti Ministarstvo saobraćaja i veza.

Upravni odbor usvojio je i informaciju o privrednim subjektima koji, u skladu sa uredbom o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti međunarodnog prevoza lica u drumskom saobraćaju i pružanju aerodromskih usluga za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona, ostvaruju pravo na finansijsku podršku iz sredstava Kompenzacionog fonda.

Na sjednici je Republičkoj upravi civilne zaštite odobreno 150.000 KM za nabavku kontejnera, navodi se u saopštenju.