latinica  ћирилица
27/10/2020 |  16:49 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Cvijanović, Dodik i Radojičić sa šampionima iz Srbije (FOTO/VIDEO)

Svjetski i evropski šampioni, reprezentativci Srbije u basketu "tri na tri", koji su u posjeti Republici Srpskoj, danas su obišli novoizgrađeni sportsko-rekreativni kompleks u banjalučkom naselju Sime Matavulja.
Cvijanović, Dodik i Radojičić sa šampionima iz Srbije -
Cvijanović, Dodik i Radojičić sa šampionima iz Srbije

Kao jedna od tri najbolje ekipe na FIBA rang - listi direktno su se kvalifikovali na Olimpijske igre u Tokiju koje bi trebalo da budu održane naredne godine.

Reprezentacija Srbije u basketu "tri na tri" je četvorostruki svjetski i dvostruki evropski šampion.

Ovi mladi sportisti kažu da su lijepo prihvaćeni u Banjaluci, te da se osjećaju kao kod kuće.

- Veoma nam je drago da smo ovdje. Lijepo smo prihvaćeni ovdje . Malo smo šetali, svi nas znaju tako da kao da smo kod kuće - izjavio je reprezentativac Srbije Tomislav Ivošev.

Promocija novog sportskog terena u naselju Ante Јakić (foto: RTRS)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je gostovanje reprezentativaca Srbije sjajna prilika za promociju banjalučke košarke, koja u proteklim godinama bilježi napredak.

- Prijatelji iz Srbije su sjajna podrška kopšarke u Banjaluci koja je u proteklim godinama obilježila napredak jer imamo Borac koji se vratio u Premijer ligu, u ženskoj košarci imamo tri premijer ligaša, tako da košarkaši i košarkašice u Banjaluci napreduju - izjavio je Radojičić.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović naglasila je da će Republika Srpska uvijek podržavati šampione iz Srbije.

- Zadovoljstvo je što su ovih dana u Banjaluci, što su obišli i Fakultet za sport, razgovarali sa gradonačelnikom, a danas je ovdje i utakmica. Ovo je u suštini promocija sporta, dobre saradnje i zajedništva Srpske i Srbije - istakla je Cvijanović.

      View this post on Instagram

Promocija sporta, zajedništva i dobre saradnje Srbije i Srpske. Na novoizgrađenom terenu u naselju Ante Јakića, najbolji basketaši Srbije i svijeta odigrali "tri na tri" sa košarkašima banjalučkog Borca.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Oct 27, 2020 at 4:29am PDT

Dodik je od reprezentativaca dobio dres Srbije, a na basket terenu i sam je pokazao košarkaško umijeće, s obzirom na to da se dugo bavio tim sportom.

Promocija novog sportskog terena u naselju Ante Јakić (foto: RTRS)

- Uvijek mi je drago kada dođu vrhunski igrači. Ova ekipa Srbije je prvak svijeta. Zna se da je ova vrsta basketa olimpijski sport, a ovi posvećeni momci se pripremaju za Olimpijadu. U okviru priprema došli su u Banjaluku da promovišu basket. To je nešto što bi trebalo uvesti kao redovno takmičenje u različitim ligama - poručio je Dodik.

Promocija novog sportskog terena u naselju Ante Јakić (foto: RTRS)

Novi sportsko-rekreativni kompleks u naselju Sime Matavulja ima brojne sadržaje, terene za basket, fudbal, odbojku i boćanje, stazu za trčanje, pješačke staze, sadržaje za kućne ljubimce, a tu je i teretana na otvorenom.