latinica  ћирилица
27/10/2020 |  18:55 ⇒ 18:55 | Autor: SRNA

Kon: Očekuje se ozbiljno pogoršanje, posebno u Beogradu

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras da se epidemiološka situacija u Srbiji, posebno u Beogradu, ubrzano pogoršava i da se očekuje ozbiljno dalje pogoršanje.
Predrag Kon (foto: Tanjug / Zoran Žestić) -
Predrag Kon (foto: Tanjug / Zoran Žestić)

Naveo je da će se narednih dana broj zaraženih, ali nažalost i broj preminulih, povećavati kao posljedica velikih okupljanja proteklog vikenda, te naglasio da se dalja transmisija virusa mora hitno zaustaviti.

Kon kao jedini način da se to desi vidi dosljednu primjenu zaštitne maske, za koju je rekao da je barijera za virus svuda i na svakom mjestu.

On je za RTS pojasnio da razne stvari utiču na to da li će Krizni štab donijeti nove mjere za suzbijanje virusa korona, te da se moraju ispoštovati i pravna struka i ekonomski razlozi.

Prema njegovim riječima, efikasnost borbe protiv virusa korona je bila fenomenalna tokom vanrednog stanja.

- I tada sam rekao da pandemije jedino tako mogu da se rješavaju i ostaću na tom stavu do kraja, a kritikovaće me mnogi. Јa sam toga svjestan, jer to nije nešto što drugi prihvataju kao racionalno - rekao je Kon.

U Srbiji je u posljednja 24 časa od virusa korona preminulo još pet osoba, a zaražene su 1.053, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.