latinica  ћирилица
27/10/2020 |  20:57 ⇒ 21:16 | Autor: B92

LŠ: Bajern prejak, Šahtjor odolio Interu (FOTO)

Fudbaleri minhenskog Bajerna rezultatom 2:1 pobijedili su Lokomotivu u 2. kolu grupne faze Lige šampiona.

U prvom terminu od 18 časova i 55 minuta imali smo priliku da pogledamo dvije utakmice.

Moskovska Lokomotiva koju sa klupe predvodi nekadašnji trener Partizana, Marko Nikolić, poražena je od minhenskog Bajerna poslije odlične igre rezultatom 1:2.

Fudbaleri Lokomotive se nisu uplašili minhenskog Bajerna i odmah na samom startu im to i pokazali sa nekoliko kvalitetnih napada.

Najbolju priliku su propustili već u 3. minutu utakmice, kada je Fjodor Smolov ostao sam u šesnaestercu i glavom pokušao da postigne pogodak, ali je loptu zahvatio veoma loše i ona je završila u naručju Manuela Nojera.

U prvom poluvremenu su dvije ekipe imale jednak broj šuteva u okvir gola – po dva, ali je Bajern bio daleko bolja ekipa, koja je konstantno napadala i prijetila, a uspjela je čak da postigne i gol.

Strijelac je bio Leon Gorecka, koji se fantastično snašao u kaznenom prostoru i loptu poslao u bliži ugao gola Lokomotive za prednost od 1:0. Poslije nekih desetak minuta Bajern je ponovo odradio istu akciju, samo je šutirao Pavar umjesto Gorecke i pogodio stativu!

Lokomotiva je pokušala još nekoliko puta do kraja prvog poluvremena, čak je u 42. minutu pogođena i stativa poslije sjajne intervencije Nojera, a minut kasnije stigle su jako loše vijesti za Marka Nikolića, pošto se povrijedio kapiten Lokomotive, Vedran Ćorluka.

Fudbaleri Bajerna (Foto: twitter.com / ChampionsLeague)

U drugom poluvremenu, Lokomotiva je ponovo zaprijetila u 3. minutu poluvremena i ponovo se Smolov našao u šansi, ali je njegov šut bez većih problema ukrotio Nojer, iako je bio dosta bolji pokušaj nego u prvom poluvremenu.

Izuzetno sadržajno drugo poluvrijeme su nam pružila ova dva tima, a Slobodan Rajković je pokazao da Marko Nikolić nije pogriješio što mu je dao priliku i tamo negdje u 57. minutu spašava Lokomotivu sjajnom reakcijom ispred Kimiha.

Bajern je bio blizu da utakmicu završi maltene u 64. minutu, kada je Ištvan Kovač prvo pokazao na bijelu tačku, a poslije VAR–a tu odluku promijenio, da bi Lokomotiva to na pravi način iskoristila.

Mirančuk je u 70. minutu utakmice "riješio" odbranu Bajerna i poslao loptu u bliži ugao za veliku radost Lokomotive i veliko izjednačenje. Napadala je Lokomotiva, ali je Bajern ipak pokazao da je prejak.

Samo devet minuta kasnije, DŽošua Kimih postiže "golčinu" i vraća Bavarcima prednost od 2:1.

Izabranici Marka Nikolića su bili bolji rival u posljednjih desetak minuta, napadali konstantno, ali nisu uspijevali da postignu pogodak.

Bajern se sa važna tri boda vraća u Njemačku, dok Lokomotiva ostaje na onom jednom iz prvog kola.

Šahtjor i Inter odigrali su meč bez golova u drugom kolu grupne faze Lige šampiona (0:0).

Blistao je 19-godišnji golman Trubin i donio Šahtjoru bod, koji ih ostavlja na prvom mjestu grupe B.

Šahtjor je u prvom kolu šokirao Real u Madridu i odnio sva tri boda (3:2), a protiv Intera su ponovo bili bez velikog broja igrača, kao i protiv Reala.

Šestorica standardnih bili su odsutni, ali ni Antonio Konte nije mogao da računa na šestoricu igrača.

Inter je bio veliki favorit i dominirao je tokom čitavog meča.

Lukaku i Trubin (Foto: twitter.com / ChampionsLeague)

Već na startu utakmice povrijedio se Šahtjoru prvi napadač Dentinjo, pa ga je u 15. minutu zamijenio Tajson.

Blistao je golman Trubin, koji je u 16. minutu prvo odbranio udarac Lukakua, a minut kasnije i šut Barele, koji je u nastavku akcije pogodio prečku.

To nije bila jedina prečka u prvom poluvremenu, pošto je Lukaku u 42. minutu iz slobodnog udarca takođe pogodio prečku.

Belgijanac je u međuvremenu imao još jednu dobru priliku, ali se mreže nisu tresle.

Ista priča nastavila se i u drugom poluvremenu, gdje je Inter napadao, dok se Šahtjor branio.

Inter nije stvarao prilike kao u prvom dijelu igre, Šahtjor je izdržao i osvojio važan bod.

Ukrajinska ekipa poslije drugog kola ostaje na prvom mjestu na tabeli grupe B, ispred Intera, Reala i Menhengladbaha.