latinica  ћирилица
28/10/2020 |  08:57 ⇒ 08:58 | Autor: SRNA

Bajagi nagrada za životno djelo

Srpskom muzičaru Momčilu Bajagiću Bajagi uručena je prestižna nagrada "Darko Kraljić" za životno djelo, koju mu je dodijelilo Udruženje kompozitora Srbije.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Nagrada je uručena sinoć na svečanosti u Udruženju kompozitora Srbije, a prema riječima žirija, veliki broj hitova smješta Bajagu u sam vrh rok scene Srbije i nekadašnje Јugoslavije, a njegovi koncerti okupljaju brojnu publiku svih generacija.

Žiri u obrazloženju ističe da je riječ o nekome iza koga stoji bogata diskografija, a antologijski hitovi i legendarni koncerti mjera su Bajagine karijere, kroz koju su ga vodile dosljednost, autentičnost i iskrenost.

Izrazivši zadovoljstvo ovom nagradom, Bajaga je naveo da je Darko Kraljić bio prvi veliki kompozitor popularne muzike koji je napravio puno hitova.

- Velika je čast što nagrada dolazi od kolega kompozitora. To je ono što kažemo kad dobijete esnafsku nagradu, to je najveća čast, svakako. Možda mi je ova nagrada draža od ostalih jer, ipak, dolazi od kolega - naveo je Bajaga.

Kritičari i publika su saglasni da brojne Bajagine pjesme već jesu evergrin, da je njihov umjetnički domet nesporan, a čak tri se nalaze u zvaničnoj Antologiji domaće pop i rok muzike, prenosi RTS.

Bajaga sa "Instruktorima" odnedavno ponovo privlači ogromnu pažnju, nakon što je za PGP RTS i "Kroaciju rekords", dvije najveće diskografske kuće u regionu, objavio 13. studijski album "Ovaj svet se menja".

U Pozorištu na Terazijama postavljen je hit mjuzikl "S one strane jastuka", a Bajaga je napisao i knjigu za djecu.