latinica  ћирилица
28/10/2020 |  10:26 ⇒ 12:08 | Autor: Agencije

U Hrvatskoj 2.378 zaraženih, 23 osobe preminule

U posljednja 24 časa u Hrvatskoj je registrovano 2.378 novih slučajeva zaraze virusom korona. Rekordan broj preminulih - 23.
Virus korona (foto:agencije) -
Virus korona (foto:agencije)

Ukupno je testirano 8.589 osoba, prenio je portal Ineks.

Zamjenica direktora Zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić, koji je do sada objavljivao podatke za Zagreb, kaže da je taj grad prijavio preko 500 novih slučajeva.

- U protekla 24 časa imaćemo više od 500 novih slučajeva virusa korona. Malo smo se previše opustili, nismo se pridržavali mjera. Možda su ljudi podcjenili sve. Stručnjaci jesu upozoravali na jesen - rekla je Šikić.

- Brojke su nam tako velike da ne možemo u 24 časa sve obaviti. Molimo građane da doprinesu situaciji, dok čekaju testiranje molimo da se odgovorno ponašaju, da se ne druže s ukućanima, da ne idu na posao - dodala je ona, a prenosi Indeks.

Prema nezvaničnim podacima koje su objavili hrvatski mediji, očekuje se da Hrvatska prijavi još jedan crni rekord: broj umrlih.

Јuče je u Hrvatskoj zabilježeno 1.413 novih slučajeva zaraze virusom korona, a 18 osoba je umrlo. To je najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije.