latinica  ћирилица
28/10/2020 |  10:39 ⇒ 12:47 | Autor: RTRS

Hiljadu sadnica za ljepšu Banjaluku: Zasađene dvije nove aleje na Paprikovcu (VIDEO)

Banjaluka je od danas bogatija za dvije nove aleje - jedna u znak zahvalnosti medicinskim radnicima u blizini Univerzitetsko-kliničkog centra i Aleje maturanata uz novu saobraćajnicu koja spaja Paprikovac i Lauš.
Radojičić - sadnice za ljepšu Banjaluku (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Radojičić - sadnice za ljepšu Banjaluku (Foto: banjaluka.rs.ba)

- Banjaluka je grad zelenila i ponosi se time – kazao je, ovom prilikom, gradonačelnik Igor Radojičić koji je zajedno sa medicinskim radnicima, studentima medicine i matutrantima banjalučkih srednjih škola prisustvovao sadnji na obje lokacije.

Ove godine ukupno je planirano da se u gradu zasadi 1.000 novih sadnica, a pored toga već je zasađeno više od 600 sadnica u okviru pošumljavanja Ponira.

 

- Drvored uz Klinički centar u budućnosti će nas podsjećati na teško vrijeme u kojima su zdravstveni radnici nosili ogroman teret - kazao je Radojičić.

Učenica četvrtog razreda Gimnazije Anastasija Bosančić, koja je zajedno sa gradonačelnikom zasadila jednu od sadnica u novoj aleji - istakla je da je sadnja drveća veoma važna za grad ali i za sve mlade koji učestvuju u ovoj aktivnosti.

- Ostavljamo nešto što je korisno za prirodu, ali je ovo nešto čega ćemo se sjećati dugo i ostati nam kao uspomena na srednjoškolske dane – naglasila je ona.

U Aleji zahvalnosti medicinskim radnicima zasađeno je 65 sadnica katalpe, a u Aleji maturanata 105 sadnica gorskog javora.

Iduće sedmice bića formirana i Aleja posvećena sportskom društvu Borac – na zelenoj površini u Gundulićevoj ulici, odnosno na prostoru uz istočnu tribinu Gradskog stadiona.