latinica  ћирилица
28/10/2020 |  11:41 ⇒ 12:51 | Autor: SRNA

Brnabić: Vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je danas da će nova vlada Srbije biti vlada političkog i ekonomskog kontinuteta.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

Brnabićeva je u ekspozeu u Skupštini Srbije rekla da će biti otvorene i nove teme koje će doprinijeti snazi države i kvalitetu života.

Ona je navela da će nova vlada imati šest osnovnih ciljeva, među kojima su borba protiv virusa korona i jačanje zdrvstvenog sistema, očuvanje interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiju i borba protiv organizovanog kriminala.

Prema njenim riječima, tu spadaju i očuvanje nezaviznosti i samostalnog odlučivanja Srbije, vladavina prava, kao i ekonomsko jačanje Srbije.

Ona je rekla da nova vlada neće odustati od insistiranja na formiranju zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

- Nova vlada će nastaviti da vodi politiku zaštite vitalnih nacionalnih interesa, mira i saradnje, s ciljem zaštite našeg naroda, kulturne baštine, ali i mira i stabilnosti u regionu - navela je Brnabićeva.

Brnabićeva je rekla da će nova vlada sve poteze do detalja koordinirati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predstavnicima srpskog naroda na Kosmetu.

- Nacionalno jedinstvo je naš apsolutni prioritet - naglasila je ona.

Branabićeva je rekla i da će se raditi na projektima iz program Srbija 2020-2025, iz svih oblasti, podsjetivši da je cilj da prosječna plata 2025. godine bude 900 evra.

Ona je najavila nova ulaganja u poljoprivredu, kao i protivgradnu zaštitu, te podsjetila da je sa Republikom Srpskom dogovorena zajednička odbrana od grada.