latinica  ћирилица
28/10/2020 |  11:46 ⇒ 12:34 | Autor: SRNA

Savjet ministara i Vlada Srpske podržavaju razvoj Rogatice

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Rogatici da ova lokalna zajednica zaslužuje podršku republičkih i institucija na nivou BiH, jer njeno rukovodstvo zna da upravlja resursima.
Tegeltija i Košarac u Rogatici - Foto: SRNA
Tegeltija i Košarac u RogaticiFoto: SRNA

- Rogatici je potrebna podrška Vlade Republike Srpske i javnih preduzeća, dok će Savjet ministara kroz one projekte koje implementira, poput podrške kulturi, sportu, pomoć izbjeglim i raseljenim licima, sasvim sigurno biti partner ovoj lokalnoj zajednici i ubuduće - poručio je Tegeltija.

On je istakao da je u svakoj sredini država uspješna onoliko koliko su uspješne i njene lokalne zajednice.

- Poslije prošlih izbora, 2017. godine bio sam u Rogatici i kod načelnika Milorada Јagodića, a danas, tri godine kasnije, siguran sam da je ova lokalna zajednica bolje i ljepše mjesto za život nego što je to bilo 2017. godine - rekao je Tegeltija.

Kaže da je u Rogatici završen najveći broj projekata o kojima je prije tri godine razgovarao sa rukovodstvom ove lokalne zajednice, a koje je opština planirala da završi u svom četvorogodišnjem mandatu.

- Sada kada smo to pogledali, najveći broj tih projekta je završen, a dio je u završnoj fazi, dok neki kasne sa završetkom - naveo je predsjedavajući Savjeta ministara.

Tegeltija smatra da je to dobar znak da je ova lokalna zajednica dobro planirala svoje projekte i razvoj i da će predviđene projekte uspješno i okončati u interesu svojih građana.

Ističe da su ključna tema nova radna mjesta i zapošljavanje, o čemu je danas razgovarao sa rukovodstvom opštine Rogatica.

- Mi ćemo svakako biti na usluzi za sve ono što bude potrebno opštini Rogatica, jer njeno rukovodstvo zna da upravlja resursima, ali joj je potrebna i podrška Vlade Republike Srpske, javnih preduzeća, dok će Savjet ministra kroz one projekte koje implementira, poput podrške kulturi, sportu, pomoć izbjeglim i raseljenim licima biti partner ovoj lokalnoj zajednici - rekao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, dobro je da u Rogatici postoje prepoznatljive kompanije koje rade u različitim oblastima i koje žele da nastave da se razvijaju u ovoj sredini.

On je izrazio nadu da će se prilikom naredne posjete Rogatici uvjeriti da su svi započeti razvojni i infrastrukturni projekti kvalitetno realizovani.

Tegeltija i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac borave danas u posjeti Rogatici, gdje im je domaćin načelnik opštine Milorad Јagodić.