latinica  ћирилица
28/10/2020 |  12:34 ⇒ 12:42 | Autor: SRNA

"Epidemija se odrazila na efikasnost Savjeta ministara"

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da se epidemija virusa korona odrazila na efikasnost rada Savjeta ministara i da su sredstva koja su trebalo da budu utrošena u kapitalne projekte morala da budu preusmjerena na zdravstveni sektor.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

- Pandemija nije puno uticala na rad Savjeta ministara, ali je sasvim sigurno uticala na rezultate rada - rekao je Tegeltija.

On je podsjetio da Program rada koji je pripremao u ekspozeu prilikom izbora za predsjedavajućeg Savjeta ministara i ciljevi koje je tada postavio i koje imaju svi u BiH, nisu isti.

- Tada smo govorili o privrednom razvoju i da će stope privrednog razvoja biti pozitivne, a danas bilježimo negativne stope privrednog rasta - rekao je Tegeltija.

On je naveo da su razmatrani projekti koji se moraju implementirati, a da se danas razgovara o tome kako se mogu obezbijediti dodatni kreveti za zbrinjavanje bolesnih i kako obezbijediti dodatne milionske troškove za liječenje svih u BiH.

- Različiti su prioriteti u ovom trenutku. Od ključnih prioriteta, naravno, nismo odustali, ali naš budžet smo preusmjerili, pa smo 15 miliona KM obezbijedili za zdravstveni sektor u BiH, a bilo bi mnogo korisnije da smo ta sredstva, da nije bilo ove pandemije, uložili u neki od kapitalnih projekata ili za pomoć lokalnoj zajednici, poput Rogatice - rekao je Tegeltija.