latinica  ћирилица
28/10/2020 |  12:40 ⇒ 12:43 | Autor: SRNA

Tegeltija: Svi treba da rade svoj posao

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da ne želi da se miješa u rad pravosudnih institucija u BiH, ali da u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji svi treba da rade svoj posao do odluke Suda BiH.
Zoran Tegeltija (foto: Goran Šurlan/RAS Srbija) -
Zoran Tegeltija (foto: Goran Šurlan/RAS Srbija)

Odgovarajući na pitanje novinara da li je Osman Mehmedagić podoban da bude imenovan za direktora OBA s obzirom na to da se čeka odluka Suda na optužnicu koju je protiv njega podnijelo Tužilaštvo BiH, Tegeltija je rekao da u principu ne komentariše tužilačke i sudske odluke.

- Tužilaštvo je uradilo to što je uradilo - podiglo je optužnicu protiv direktora OBA i taj se predmet nalazi kod Suda BiH. Tek nakon odluke Suda BiH razgovaraćemo i analiziraćemo da li to predstavlja neke prepreke za rad ili ne - rekao je Tegeltija novinarima u Rogatici.

On je dodao da Tužilaštvo BiH radi svoj posao, Sud BiH svoj, a OBA radi svoj posao.

- Najvažnije je da svako radi svoj posao i da odluke koje se donesu moraju biti obavezujuće za sve bez obzira na koga se odnose - rekao je Tegeltija.

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića i zaposlenog u toj agenciji Muhameda Pekića.

Optužnica ih tereti da su tokom avgusta zloupotrijebili službeni položaj ili ovlaštenja, kao i resurse i kapacitete OBA BiH u svrhe privatnih i ličnih interesa, da bi došli do informacija i fotografija o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv direktora OBA.