latinica  ћирилица
28/10/2020 |  13:33 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Nove mjere u Banjaluci (VIDEO)

Grad Banjaluka pripremio je nove mjere u borbi protiv virusa korona, rekao je danas gradonačelnik Igor Radojičić.
Igor Radojičić, pres konferencija (foto: Grad Banjaluka) -
Igor Radojičić, pres konferencija (foto: Grad Banjaluka)

On je rekao da se povećava broj lica angažovanih u zdravstvenom sektoru, konkretno ljekara i medicinskih tehničara - angažovani su nezaposleni i radnici u penziji.

Takođe, odobrena su dodatana sredstva za Dom zdravlja i povećan kapacitet za testiranje - umjesto šest radiće deset timova za testiranje. 

- Uvodi se još jedna nova lokacija za testiranje na Malti. Radi se o testiranju u automobilu. Lica dođu na tu lokaciju i bez izlaska iz automobila biće testirana - rekao je on.

Radojičić je istakao da je zdravstvenim radnicima angažovanim u borbi protiv virusa korona obezbijeđena stimulacija.

On je naveo da se povećava broj kućnih posjeta hroničnim bolesnicima i teško pokretnim licima kako bi se smanjilo njihovo izlaganje virusu.

 

Dodao je da će okviru ovih mjera, tim Hitne pomoći biti pojačan dodatnim ljudstvom, te da će se u Docu, uz postojeću kovid ambulantu, otvariti još jedna ambulanta za pacijente sa akutnim respiratornim infekcijama.

- Sve ove mjere imaju za cilj da se organizuje blagovremena zdravstvena zaštita, da pacijenti mogu brže i lakše da dobiju zdravstvenu uslugu, jer je pritisak sve veći - rekao je Radojičić.