latinica  ћирилица
28/10/2020 |  15:26 ⇒ 15:34 | Autor: SRNA

Tegeltija: VSTS stotinu odsto posvećen ulasku u EU

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milan Tegeltija izjavio je danas u Sarajevu da su članovi Savjeta stotinu odsto posvećeni ulasku u EU i dobijanju kandidatskog statusa.
Milan Tegeltija - Foto: RTRS
Milan TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je ovo izjavio na sastanku sa šefom Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Јohanom Satlerom, koji je članovima VSTS predstavio ključne nalaze Izvještaja o BiH.

Ovom prilikom predsjednik VSTS izrazio je zahvalnost za podršku koju je EU pružila pravosuđu BiH, posebno akcentirajući pomoć za izgradnju i rekonstrukciju brojnih pravosudnih institucija, kao i podršku pri zapošljivanju i finansiraju rada sudija i tužilaca u cilju efikasnijeg procesuiranja predmeta ratnih zločina.

Zajednička saradnja u reformi pravosudnog sistema u cilju dobijanja kandidatskog statusa naredne godine, dogovorena je nakon diskusije u kojoj su članovi VSTV-a BiH dali svoje komentare na Izvještaj i konstatacije da je neophodna podrška cjelokupne pravosudne zajednice reformskim aktivnostima koje je neophodno realizovati za dobivanje kandidatskog statusa, saopšteno je iz VSTS.