latinica  ћирилица
28/10/2020 |  15:57 ⇒ 15:58 | Autor: SRNA

Tadićeva i koordinacioni tim o prevenciji širenja virusa korona

Glavni tužilac BiH Gordana Tadić i koordinacioni tim Tužilaštva BiH za postupanje u vezi sa problematikom prevencije i suzbijanja širenja virusa korona razgovarali su danas o prevenciji i suzbijanju njegovog širenja, epidemiološkoj i bezbjednosnoj zaštiti zaposlenih i lica koja dolaze u kontakt sa Tužilaštvom, kao i potrebnim aktivnostima kako bi se održali procesi rada u svim tužilačkim i administrativnim odjeljenjima.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Tadićeva je dala instrukcije rukovodiocima tužilačkih odjeljenja da preduzmu aktivnosti kako bi bila obezbijeđena adekvatna zaštita i briga za zaposlene, kao i nesmetano vođenje radnih procesa u Tužilaštvu BiH.

Tokom razgovora dogovoreno je da se nastavi dezinfekcija objekata, prostorija i vozila koje koristi Tužilaštvo BiH, te obezbijede potrebna sredstva za dezinfekcionu zaštitu zaposlenih i prostorija, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

S obzirom na situacije sa preduzimanjem mjera izolacije i ostalih nužnih mjera, te privremenu udaljenost određenog broja zaposlenih, razgovarano je kako, na najadekvatniji način, osigurati radni angažman i efikasnost svih zaposlenih.

Na sastanku je analiziran i plan rezultata koje treba ostvariti u ovoj godini, zbog čega je Tadićeva pozvala svoje zamjenike i šefove odjeljenja na preduzimanje svih potrebnih aktivnosti, da se i u ovoj situaciji ostvare što bolji radni rezultati, u skladu sa mogućnostima i restrikcijama koje su prouzrokovane pandemijom Kovid-19.