latinica  ћирилица
28/10/2020 |  16:38 ⇒ 17:04 | Autor: SRNA

Višković: Zajedničkim radom staviti epidemiju pod kontrolu (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da se pandemija virusom korona može staviti pod kontrolu samo zajedničkim radom i saradnjom institucija i pojedinaca.
Konferencija za novinare - Foto: RTRS
Konferencija za novinareFoto: RTRS

- Treba da se skupa pridržavamo mjera, da se u narednom periodu svi odreknemo ličnog komoditeta na koji smo navikli kada je riječ o okupljanjima, druženjima, izlascima, slavama, svadbama i svemu što je u našem narodu tradicija - rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci, nakon sastanka zvaničnika Srpske sa predstavnicima zdravstvenog sektora, nadležnih institucija i lokalnih zajednica o složenoj i pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Republici.

Upozorio je da građani moraju biti svjesni da se poslije tih druženja dešava udar na zdravstveni sistem, jer dolazi do povećanog broja oboljelih.

- Pozivamo građane da poštuju mjere, jer ćemo na taj način sačuvati zdravlje, ali i našu ekonomiju - rekao je Višković.

On je ocijenio da je sastanak zvaničnika Srpske o epidemiološkoj situaciji bio neophodan, te da će u značajnoj mjeri olakšati rad Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije.

- Da li će biti zatvaranja ili neće, da li će biti restriktivnijih mjera ili neće, zavisi od svih građana Republike Srpske i od toga koliko svi se ponašamo odgovorno i poštujemo mjere - rekao je Višković.