latinica  ћирилица
28/10/2020 |  18:10 ⇒ 18:18 | Autor: SRNA

"Dermal" niže uspjehe, uskoro posao za nove radnike

Fabrika obuće "Dermal" iz Kotor Varoša privodi kraju izgradnju nove proizvodne hale u Kneževu.
Radenko Bubić - Dermal - Foto: SRNA
Radenko Bubić - DermalFoto: SRNA

- U protekle tri godine, koliko poslujemo u Kneževu, u kontinuitetu smo širili proizvodne kapacitete i povećavali broj zaposlenih. Napravili smo dobar poslovni potez odlukom da pokrenemo proizvodnju u Kneževu. Imali smo potrebe za radnom snagom, a u Kneževu je bila potreba za zapošljavanjem. Proizvodnju smo pokrenuli s radnim snagom bez iskustva u proizvodnji obuće, ali radilo se o vrijednim i odgovornim radnicima, koji su se za vrlo kratko vrijeme obučili i svoje znanje prenosili na novoprimljene radnike - izjavio je Srni vlasnik i generalni direktor "Dermala" Radenko Bubić.

Prema njegovim riječima, danas u Kneževu "Dermal" ima 300 zaposlenih, a odavno postoji potreba za većim i uslovnijim proizvodnim objektom.

- Polovinom godine smo kupili zemljište, a krajem jula počela je izgradnja hale veličine 3.200 kvadratnih metara. Hala je sada u završnoj fazi i, ako nam vremenske prilike dozvole, planiramo useljenje do kraja novembra 2020. godine - najavio je Bubić.

On je istakao da za ovako brz razvoj i rast "Dermala" najveće zasluge pripadaju vrijednim i odgovornim radnicima.

- Zahvalni smo i lokalnim vlastima, a posebno načelniku Kneževa Goranu Borojeviću na dobroj saradnji i podršci prilikom pokretanja proizvodnje i širenja kapaciteta našeg preduzeća u Kneževu - istakao je Bubić.