latinica  ћирилица
28/10/2020 |  21:11 ⇒ 21:12 | Autor: B92

Ken srušio turskog šampiona, Čelsi lako pobijedio Krasnodar

PSŽ i Čelsi ostvarili su vrijedne pobjede u drugom kolu grupne faze Lige šampiona.

PSŽ je sa 2:0 pobijedio Bašakšehir, dok je Čelsi sa 3:0 bio bolji od Krasnodara.

U prvom poluvremenu je aktuelni šampion Turske prvi zaprijetio, ali nisu previše postigli iz te akcije.

Nikako PSŽ nije mogao da slomi otpor domaćeg tima, a da stvar bude još teža po njih, od 39. minuta su dobili jako lošu vijest, jer je Brazilac Nejmar morao ranije da napusti igru, pošto se povrijedio.

U drugom poluvremenu, Parižani su bili konkretniji i uspjeli da dođu do vođstva u 64. minutu, kada je Mojze Ken dočekao dobar centaršut Mbapea iz kornera i glavom samo proslijedio loptu u mrežu.

Isti igrač je 15 minuta kasnije postigao i drugi gol i "zacementirao" pobjedu Pari Sen Žermena na gostovanju Bašakšehiru.

Nismo vidjeli mnogo toga u prvih desetak minuta utakmice, iako je temo u Rusiji bio izuzetno visok. Možemo da izdvojimo po jednu priliku na obje strane, ali su golmani Čelsija i Krasnodara bili odlično postavljeni.

Već u 12. minutu dosuđen je penal za engleski tim, kada je Verner bio oboren u kaznenom prostoru, a odgovornost preuzeo Žoržinjo, koji ne šutira najbolje, pogađa stativu i Čelsi propušta ogromnu priliku da povede u ranoj fazi utakmice.

Krasnodar je krenuo još agresivnije poslije ovoga, imali su nekoliko veoma dobrih šansi, ali ih nisu iskoristili i kako to obično biva, kažnjeni su za takve propuste.

Dvadesetogodišnji Hadson-Odoi je u 38. minutu utakmice snažno šutirao po zemlji, Safonov slabo reagovao i lopta se od njega odbila pravo u mrežu Krasnodara za vođstvo Čelsija od 1:0.

Do kraja poluvremena maltene ništa nismo vidjeli i Englezi sa minimalnim vođstvom odlaze u svlačionice. U nastavku, Krasnodar je bio bolji rival, makar u uvodnih desetak minuta.

Prvo je Gazinski pogodio prečku, a onda je Černov zapratio iz voleja, ali ni to nije pogodak i Čelsi je uspješno sačuvao svoju minimalnu prednost.

Krasnodar je nastavio da napada, ali ponovo nisu iskoristili svoje šanse i ponovo to Čelsi kažnjava, pošto su u 76. minutu dobili jedanaesterac koji je u gol pretvorio Timo Verner, a samo tri minuta kasnije i Hakim Ziješ se upisuje u listu strijelaca i prednost je 3:0.

Kristijan Pulišić je u 89. minutu odlučio da stavi tačku na ovu utakmicu i postigao 4. gol za jednu od najubjedljivijih pobjeda u istoriji Čelsija na nekom gostovanju u Ligi šampiona.

Liga šamopiona, drugo kolo

Srijeda:
18.55 Bašakšehir – PSŽ 0:2 (0:0)
Ken 64, 79
18.55 Krasnodar – Čelsi 0:4 (0:1)
Odoi 38, Verner 76, Ziješ 79, Pulišić 89
21.00 B. Dortmund – Zenit
21.00 K. Briž – Lacio
21.00 Ferencvaroš – D. Kijev
21.00 Јuventus – Barselona
21.00 M. Јunajted – Lajpcig
21.00 Sevilja – Ren