latinica  ћирилица
29/10/2020 |  07:40 ⇒ 11:29 | Autor: SRNA

Prva sjednica nove Vlade Srbije

Prva sjednica nove Vlade Srbije biće održana danas, najavljeno je iz Vlade Srbije.
Vlada Srbije (Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Vlada Srbije (Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Vlada Srbije, na čijem čelu je Ana Brnabić koja je ponovo izabrana za premijerku, ima 21 resor i dva ministra bez portfelja.

Ministarstvo finansija i dalje će voditi Siniša Mali, a povjerenje da i dalje vodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dobio je Branislav Nedimović. Zlatibor Lončar ostao je je ministar zdravlja.

Na mjestu ministra za evropske integracije ostala je Јadranka Јoksimović, kao i ministar sporta Vanja Udovičić.

Ministarstvo spoljnih poslova od sada će voditi Nikola Selaković, Ministarstvo odbrane Nebojša Stefanović, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Novi ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja je Branko Ružić, a Ministarstvo rudarstva i energetike vodiće Zorana Mihajlović.

Ministarstvo kulture i informisanja preuzela je dosadašnji predjednik Narodne skupštine Srbije Maja Gojković.

Ministarstvo privrede vodiće Anđelka Anušić, a Ministarstvo za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preuzeo je Tomislav Momirović, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, Ministarstvo pravde Maja Popović, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović, a Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od sada će voditi Darija Kisić Tepavčević, a Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji Radomir Dmitrović.

Ministar za brigu o selu je Milan Krkobabić, dok su ministri bez portfelja u novoj Vladi Srbije Nenad Tončev i Nenad Popović.

Brnabićeva je navela da od svih članova svog kabineta očekuje da svakodnevno budu potpuno posvećeni ostvarivanju ciljeva koji se danas postavljaju, jer nema veće časti od toga da služe svojoj zemlji i građanima.

- Srbija mora biti zemlja perspektive i zemlja pobednik u svakom smislu, a za to svako od nas mora da da sve od sebe svaki dan - poručila je Brnabićeva.