latinica  ћирилица
29/10/2020 |  10:30 ⇒ 10:32 | Autor: RTRS

Čubrilović čestitao Brnabićevoj

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je premijeru Srbije Ani Brnabić ponovni izbor na tu poziciju, sa željom da nastavi uspješno da vodi Vladu, u interesu svih građana Srbije.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

- Uvjeren sam da će Vlada Srbije, u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, nastaviti intenzivnu saradnju sa institucijama Republike Srpske, prvenstveno u oblasti ekonomije, kulture, nauke i obrazovanja, kao i drugim sferama života - naglasio je predsjednik parlamenta Republike Srpske.

Čubrilović je u čestitki istakao da je za Republiku Srpsku veoma značajno da Srbija jača svoj međunarodni položaj, jer je Srbija važan faktor mira i stabilnosti u regionu, a posebno u očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma koji garantuje položaj i status Srpske i daje joj pravo da gradi čvrste veze sa Srbijom.

- Sa željom da nova Vlada Srbije nastavi sa reformskim procesima na putu evropskih integracija, srdačno Vas pozdravljam i želim Vam uspjeh u budućem radu - navodi se u čestitki Čubrilovića.

Poslanici Skupštine Srbije sinoć su sa 227 glasova "za" i pet "protiv" izabrali novu Vladu na čelu sa Anom Brnabić.