latinica  ћирилица
29/10/2020 |  15:39 ⇒ 15:43 | Autor: RTRS

Vlada Srpske donijela više Uredbi

Vlada Republike Srpske održala je danas, u Banjaluci, 94. sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Radovan Višković.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici donijela Uredbu o pokretanju postupka realizacije projekata javno - privatnog partnerstva u Republici Srpskoj, kojom se uređuje pokretanje postupka realizacije projekata javno ‐ privatnog partnerstva, priprema prijedloga projekta javno ‐ privatnog partnerstva, dokumentacije koja se dostavlja uz prijedlog ovog projekta, kriterijumi za ocjenu opravdanosti projekta i kriterijumi za ocjenu primjene modela javno - privatnog partnerstva, soapšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Takođe, Vlada je donijela i Uredbu o postupku izbora privatnog partnera kojom se uređuje postupak izbora privatnog partnera u postupku realizacije javno ‐ privatnog partnerstva u Republici Srpskoj.

Na 94. sjednici Vlade donesena je i Uredba o  postupku ugovoranja projekata javno ‐ privatnog partnerstva u Republici Srpskoj, kojom se uređuje postupak ugovoranja po projektima javno ‐ privatnog partnerstva i ona obuhvata način zaključenja, sadržaj, izmjene i dopune, prestanak, te praćenje realizacije ugovora, navodi se u soapštenju.

Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o namjeni, kriterijumima i uslovima za dodjelu državne pomoći u Republici Srpskoj.

Ovom uredbom utvrđuje se svrha državne pomoći, prihvatljivi troškovi isektori, maksimalno dozvoljeni iznos državne pomoći i ostala pravila za dodjelu državne pomoći koju dodjeljuje davalac državne pomoći iz Republike Srpske, neposredno ili preko ovlašćenih pravnih lica, naglašeno ej u soapštenju.

Vlada Republike Srpske je prihvatila Informaciju o početku primjene aplikacije za Registar podsticaja Republike Srpske.

Administrativni portal Registra podsticaja za registrovane institucije dostupan je na regpodsticaja.vladars.net.

Vlada Republike Srpske je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojila Informaciju o uslovima za zasnivanje novog proizvodnog ciklusa i planu jesenje sjetve u 2020. godini.

Ova informacija daje procjenu očekivanog plana jesenje sjetve, uslova za odvijanje jesenje sjetve, osnovne informacije o ostalim jesenjim radovima u poljoprivredi, kao i mjere koje preduzima Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za podršku poljoprivrednim proizvođačima u zasnivanju novog proizvodnog ciklusa.