latinica  ћирилица
29/10/2020 |  16:05 ⇒ 20:12 | Autor: SRNA

Cvijanović: Podrška republičkih institucija lokalnim projektima (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor banjalučkog "Vodovoda" Zoran Popović danas su svečano pustili u rad novi vodovod za naselje Radosavska, a dužina cjevovoda veća je od devet kilometara.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je, nakon puštanja u rad, rekla novinarima da će ovakvi i slični projekti u lokalnim zajednicama uvijek imati podršku republičkih institucija.

Ona je izrazila zahvalnost gradonačelniku Banjaluke i njegovom timu, koji već nekoliko godina predano rade na realizaciji novih projekata, uključujući i ovaj koji se odnosi na stabilno vodosnabdijevanje i kojim se stvaraju bolji uslovi za život građana na ovom području.

Otvaranje vodovoda

Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što je kao predsjednica Vlade Republike Srpske u bivšem mandatu bila na usluzi svim naporima lokalnih vlasti.

Predsjednica Srpske je zadovoljna i činjenicom da je gradonačelnik Banjaluke, u skladu sa svojim ranijim obećanjima, uspio da okonča ovaj projekat uprkos svim izazovima koje je donio virus korona.

- Nastavićemo da radimo na rješavanju i drugih infrastrukturnih i komunalnih projekata - poručila je Cvijanović.

      View this post on Instagram

Ponosna sam na svaki realizovan projekat koji znači bolje uslove i kvalitetniji život naših građana. U okviru velikog projekta vodosnabdijevanja "Voda 1", danas smo pustili u rad novi vodovod u banjalučkom selu Radosavska.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Oct 29, 2020 at 7:57am PDT

Radojičić je naglasio da je danas u banjalučko naselje Radosavska stigla voda sa "Crnog vrela", sa više od devet kilometara vodovoda od Đurića glavice.

On je naveo da će se na ovom području i dalje raditi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže, dužine veće od šest kilometara.

- Ovo je velika investicija jer će oko 150 domaćinstava, kada se završe i sekundarna i primarna vodovodna mreža, dobiti vodu, a ukupna vrijednost ovog projekta je veća od 1,3 miliona KM - rekao je Radojičić.

Radojičić je dodao da se na ovom području nastavlja projekat "Voda dva" i "Voda tri".

- Predstoji nam još jedan priključak na zaseok Blagojevići i drugi dio naselja Slavićka. Kroz projekat "Voda jedan", "Voda dva" i "Voda tri" čitava ova regija biće uredno snabdijevena vodom - istakao je Radojičić.