latinica  ћирилица
29/10/2020 |  17:38 ⇒ 17:54 | Autor: SRNA

Otvoren novoizgrađeni društveni objekat u Kruškiku vrijedan 320.000 KM

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić danas su svečano otvorili novoizgrađeni multifunkcionalni društveni objekat u Kruškiku, za čiju je izgradnju, opremanje i spoljno uređenje iz gradskog budžeta izdvojeno 320.000 KM.
Milorad Dodik i Zoran Adžić - Foto: SRNA
Milorad Dodik i Zoran AdžićFoto: SRNA

Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je novi društveni objekat u prigradskoj mjesnoj zajednici Kruškik koncipiran na savremen način, sa kancelarijama za Savjet mjesne zajednice, multifunkcionalnom salom za društvena i politička okupljanja i svlačionice za sportske aktivnosti.

- Drago mi je što vidim napredak u Gradišci i što u ovom vremenu ne dolazimo da obećavamo da ćemo nešto uraditi, neko vršimo inventuru urađenog i govorimo o tome na koji smo se način odgovorno ponašali u proteklom vremenu - rekao je Dodik.

On je istakao da od političara treba očekivati da pokažu šta su uradili i da prestanu samo obećavati.

- Moja ekipa i ja pripadamo toj vrsti političara koji i za sebe ostavljaju realizovane projekte koji su dio napora za bolji život naroda -  rekao je Dodik, čestitajući gradonačelniku Adžiću i predsjedniku Savjeta mjesne zajednice i mještanima Kruškika na uspješno realizovanom projektu.

Adžić je istakao da je novoizgrađeni društveni objekat višegodišnja potreba i želja mještana Kruškika, koji je jedna od većih mjesnih zajednica, a koja do sada nije imala prostorije za okupljanja i rad Savjeta mjesne zajednice.

- Gradska uprava je prepoznala tu potrebu i pretvorila u razvojni projekat i danas smo u prilici da pokažemo da ispunjavamo zahtjeve građana. Grad Gradiška je prepoznao ulogu Savjeta mjesnih zajednica i u prethodne četiri godine obezbijedio sredstva za rekonstrukciju još 15 društvenih domova - rekao je Adžić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kruškik Denis Šmitran naveo je da idejno rješenje za ovaj objekat urađeno prije dvije godine, te da će sada ovaj objekat koristiti svi građani i u njemu organizovati kulturne i druge manifestacije.