latinica  ћирилица
29/10/2020 |  18:25 ⇒ 18:26 | Autor: RTS

Obradović: Himki nije pokazao pravo lice

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izjavio je pred meč sa Himkijem u Evroligi, da je ruska ekipa bila pogođena pandemijom virusa korona i da se zato nije pokazala u pravom svjetlu u dosadašnjem toku sezone.
Saša Obradović (FOTO: www.tagesspiegel.de) -
Saša Obradović (FOTO: www.tagesspiegel.de)

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Moskvu, gdje ih u petak od 18.00 časova očekuje meč šestog kola Evrolige sa Himkijem.

Srpska ekipa otputovala je u Rusiju u najjačem sastavu, a tokom večeri će trenirati u terminu predviđenom za odigravanje utakmice.

- Himki u dosadašnjem toku lige i sezone nije pokazao ni pravo lice ni pun roster, konačno su zajedno, sem Stefana Јovića, cijela ekipa je na okupu. Vjerujem da ovu utakmicu vide kao priliku da se vrate na neki kolosjek. Oni su kao ekipa možda i najgore pogođeni ovim virusom i svim posljedicama koje nosi - rekao je trener Zvezde Saša Obradović.

- Mi treba da razmišljamo samo o nama, i taj neki kondicioni dio, možda možemo fizičkom igrom svih 40 minuta da tražimo našu šansu za pobjedu. Himki je ako ne ekipa za F4, za Top 8 sigurno jeste, takav je roster, ali ponavljam, mi imamo svoje probleme, adaptacija Terija i Ročestija, period prilagođavanja O'Brajanta, koji je potreban uz nesumnjiv kvalitet koji posjeduje. Potrebno je vrijeme da se prilagodi ekipi - dodaje Obradović.

Utakmica između Himkija i Crvene zvezde igra se u dvorani "Mitišči arena" u Podmoskovlju u petak od 18.00 časova.

U dosadašnjem toku sezone u Evroligi, Zvezda nakon četiri utakmice ima polovičan učinak, dok Himki nije upisao pobjedu u pet susreta.