latinica  ћирилица
29/10/2020 |  18:33 ⇒ 20:13 | Autor: SRNA

Otvoren rekonstruisani društveni dom u Vrbaškoj (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić danas su svečano otvorili rekonstruisani društveni dom u mjesnoj zajednici Vrbaška, čija je rekonstrukcija i opremanje koštala 424.000 KM.
Otvoren rekonstruisani društveni dom, Vrbaška - Foto: SRNA
Otvoren rekonstruisani društveni dom, VrbaškaFoto: SRNA

Dodik je čestitao gradskim vlastima i mještanima Vrbaške uspješnu realizaciju projekta rekonstrukcije društvenog doma, ističući da se on nalazi uz objektu škole i sportske sale koji su prije nekoliko godina izgrađeni sredstvima Vlade Republike Srpske.

- Ranije je rekonstrusan put od Vrbaške prema Gornjim Podgradcima, a prošle godine završena je izgradnja tog puta prema Mrakovici. Time cijeli ovaj kraj dobija sasvim drugu dimenziju i nosi pečat nas koji smo to radili - naglasio je Dodik.

On je istakao da je u Vrbaškoj vidljivo da je Kulturno-umjetničko društvo "Mirkovo kolo" centar okupljanja i društvenih zbivanja.

- Zbog toga su i zaslužili da imaju ovakav objekat koji će koristiti djeca, omladina, ali i oni stariji. Ovo je lijep primjer organizacije mjesne zajednice, koji treba i drugi da slijede - dodao je Dodik.

Adžić je istakao da je društveni dom u Vrbaškoj prije nekoliko decenija bio prepoznatljiv po organizovanim igrankama, a u posljednjih nekoliko godina po aktivnostima Kulturno-umjetničkog društva "Mirkovo kolo".

- Ovo društvo okuplja djecu i omladinu iz Vrbaške i susjednih sela. Gradska uprava je, podržana od srpskog člana Predsjedništva BiH i Vlade Republike Srpske, to prepoznala i odlučila da obnovi i dogradi društveni dom koji ima 400 metara kvadratnih, sa salom za manifestacije i prostorijama za rad Savjeta mjesne zajednice i drugih organizacija - rekao je Adžić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Vrbaška Ilija Grbić zahvalio je Dodiku i Adžiću za podršku prilikom rekonstrukcije društvenog doma koji će, uz školu i pravoslavni hram koji je u izgradnji, krasiti centar ovog sela.