latinica  ћирилица
29/10/2020 |  20:38 ⇒ 20:43 | Autor: SRNA

Trifunčević smijenjen, vrbovan da radi za SPS

Rade Trifunčević smijenjen je sa mjesta načelnika Područnog odjeljenja Inspektorata Republike Srpske Bijeljina, a na njegovo mjesto biće imenovan Vinko Simić, javlja ATV.
Inspektorat Republike Srpske (Foto: koronavirususrpskoj.com) -
Inspektorat Republike Srpske (Foto: koronavirususrpskoj.com)

Trifunčević je naveo da je za smjenu čuo u telefonskom razgovoru sa Simićem, a da ga niko iz uprave, pa ni direktor Inspektorata Dragutin Škrebić nije obavijestio da je smijenjen.

On je izjavio za ATV da je dobio poziv sa njemu nepoznatog telefonskog broja sa teritorije Banjaluke i da ga je ta osoba pitala da li će na izborima "podržati i raditi za /predsjednik SPS-a/ Gorana Selaka".

- Odgovorio sam da sam član SNSD-a, Gradski odbor Bijeljina, i da ne mogu raditi ni za jednu drugu stranku - rekao je Trifunčević.

On je naglasio da je duže vremena bio vrbovan od Škrebića da pređe u SPS, što je u više navrata odbijao, kao i da je dobijao i indirektne prijetnje "da bi neko drugi mogao bolje obavljati njegov posao".

Dragutin Škrebić, koji je član SPS-a, nije htio da da izjavu za ATV u vezi sa ovim slučajem, negirajući Trifunčevićeve navode, dok se Selak nije javljao na pozive.