latinica  ћирилица
29/10/2020 |  21:07 ⇒ 21:09 | Autor: TANЈUG

Nove mjere u Hrvatskoj

Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite danas je donio tri nove odluke, koje se odnose na produženje postojećih mjera, uključujući privremenu zabranu prelaska granica, kao i na uvođenje novih mjera u Brodsko-posavskoj županiji.
Hrvatska - Foto: RTRS
HrvatskaFoto: RTRS

Kako prenosi hrvatski Indeks, produženo je trajanje odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske do 19. novembra.

Takođe, trajanje postojećih epidemioloških mjera u Zagrebu produženo je do 30. novembra.

Što se tiče Brodsko-posavske županije, uvedene su mjere koje će biti na snazi od 2. do 30. novembra, a podrazumijevaju da je na svim društvenim i javnim okupljanjima obavezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru, obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za sprovođenje epidemioloških mjera i dužni su da vrše pojačani nadzor pridržavanja propisanih mjera.

Istovremeno, zabranjuju se posjete korisnicima domova za starije i nemoćne, kao i korisnicima drugih ustanova socijalne zaštite koje pružaju uslugu smještaja.