latinica  ћирилица
29/10/2020 |  21:31 ⇒ 30/10/2020 | 10:57 | Autor: RTRS

Dodik: Primiću vakcinu protiv virusa korona kada dođe u Srpsku (VIDEO)

Republika Srpska potpisala je predugovor sa Rusijom na milion i dvjesto hiljada doza vakcine protiv virusa korona, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gostujući u emisiji Pečat naše televizije.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je istakao da će se uraditi sve što je moguće kako bi prvih 200.000 doza ruske vakcine stigle u Srpsku do Nove godine.

- Nabavićemo vakcinu za svakog građanina Republike Srpske, a od njih samih zavisi hoće li je primiti ili neće. Јa ću je primiti. Neću prvi jer mislim da ima mnogo ljudi, ali sigurno neću odbiti kada dođem na red – naglasio je Dodik.

Srpska neće oklijevati ako se vakcina pojavi na nekoj drugoj destinaciji u svijetu, poručio je Dodik.

On je naglasio da u Republici Srpskoj mora da postoji briga o djeci, jer ih je 40 zaraženo virusom korona.

- Razumijem da djeca treba da idu u školu, ali odgovornost prema sistemu mora da se zasniva na tome da obezbijedimo adekvatne uslove za obrazovanje u postojećoj epidemiološkoj situaciji, a da đeca budu zaštićena - rekao je Dodik.

On je podsjetio da je pozvao predstavnike svih političkih partija da budu u kriznom štabu, što je odbijeno.

- Nisu htjeli da budu s nama, nadajući se da će se po sistemu "što gore za narod, to će biti gore za vlast", onda pojaviti kao mesije. To ne ide tako i takva logika je prizemna. Uprkos svemu pokazali smo da upravljamo krizom i da imamo neophodne resurse - rekao je Dodik.

Kada je riječ o potpunom zatvaranju zemlje, Dodik je ponovio da vanredno stanje neće biti uvedeno, jer ima dovoljno elemenata i zaliha za borbu protiv epidemije virusa korona.