latinica  ћирилица
30/10/2020 |  08:00 ⇒ 10:57 | Autor: SRNA

Bijeljina: Pogoršana epidemiološka situacija, sazvan sastanak

U Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini danas će, zbog izuzetno pogoršane epidemiološke situacije, biti održan sastanak direktora svih zdravstvenih ustanova primarnog nivoa koje gravitiraju ka bijeljinskoj bolnici sa članovima Kriznog štaba ove zdravstvene ustanove.
Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina (foto:jzusvetivračevi) -
Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina (foto:jzusvetivračevi)

U Bijeljini su juče registrovane 82 osobe kod kojih je potvrđen virus korona, a u kovid bolnici je hospitalizovan 41 bolesnik.

Većina oboljelih ima tešku kliničku sliku, na kiseoničkoj terapiji je 27 bolesnika, od kojih su troje na veoma visokim dozama kiseonika i njihova klinička slika je izrazito teška.

Iz bijeljinske Bolnice je ponovljen apel građanima da shvate ozbiljnost situacije i da se striktno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite, kako bi se zaustavila dalja ekspanzija infekcije virusom korona.

- Epidemiološka situacija je veoma ozbiljna, ali je bijeljinska bolnica dočekuje organizovano - saopšteno je iz Bolnice "Sveti vračevi".

U Bolnici "Sveti vračevi" je potpuno odvojen kovid dio od ostalog dijela i svi ambulantni pregledi obavljaju se u novoj poliklinici za konsultativno-specijalističku zaštitu. Ovo je učinjeno s ciljem adekvatnog postupanja u vrijeme pogoršane epidemiološke situacije.