latinica  ћирилица
30/10/2020 |  12:33 ⇒ 13:07 | Autor: RTRS

Posljednji intervju mitropolita Amfilohija za RTRS: Dogodilo se veliko čudo (VIDEO)

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u posljednjem intervjuu za RTRS govorio je o litijama u Crnoj Gori, slobodi, borbi vjernog naroda protiv spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, progonu sveštenstva, iščekivanju promjena...
Mitropolit Amfilohije - Foto: RTRS
Mitropolit AmfilohijeFoto: RTRS

- U Crnoj Gori se dogodilo veliko čudo... Oslobodio se ovaj narod i vratio Crkvi, od djeteta do starca - rekao je tada mitropolit Amfilohije, koji se jutros upokojio u bolnici u Podgorici.

I tada, kao i u svim drugim prilikama, pozivao je vlasti Crne Gore da se urazume, uz poruku da su narod i Crka preživjeli mnogo toga vjerujući u milost božiju i ljubav kao najvišu vrijednost.

- Pretrpjeli smo mnogo šta, pa i ovo ćemo, moleći se Bogu za ovaj narod i sve ljude, za iscjeljenje od ovog virusa /korona/ koji je zavladao, ali i od mnogo opasnijeg virusa - virusa bratoubilaštva i bogoubilaštva, uništenja ljubavi kao osnovnog načela - rekao je tada mitropolit.

Svojim djelima mitropolit Amfilohije doprinio je uništenju ovog drugog, kako ga je nazvao, opasnijeg virusa, šireći vjeru i ljubav, boreći se za Crkvu, slobodu i vječno spasenje. Ujedinio je narod u borbi za neprolazne vrijednosti. Danas vjernici i svi poštovaoci njegovog djela tuguju, ali znaju da je otišao na bolje mjesto, gdje odlaze veliki ljudi.

Vječan mu spomen i Carstvo Nebesko!

Intervju možete pogledati i ovdje.