latinica  ћирилица
30/10/2020 |  16:30 ⇒ 16:30 | Autor: SRNA

Kisić Tepavčević: U Srbiji je 313 đaka bilo zaraženo

U Srbiji, od početka školske godine, virusom korona ukupno je bilo zaraženo 313 đaka, od kojih 149 srednjoškolaca, izjavila je danas epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.
Darija Kisić Tepavčević (foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Darija Kisić Tepavčević (foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Tepavčevićeva je precizirala da je najviše potvrđenih slučajeva virusa korona bilo među đacima u Beogradu, ukupno 103.

Ona je u Beogradu na konferenciji za novinare Kriznog štaba za suzbijanje virusa korone istakla da je od početka školske godine virus korona potvrđen kod đaka u 19 okruga u Srbiji, te da na području 11 okruga nije bilo učenika pozitivnih na virus.

Odgovarajući na pitanje o eventualnom pooštravanju kaznene politike zbog nepoštovalja epidemiolokših mera, Tepavčevićeva je istakla da lično nije pobornik kaznene politike kada je riječ o zdravlju.

- Ne mogu da zamislim da je kazna važnija od želje da ostanete zdravi, ali očigledno da to tako funkcioniše - dodala je ona.

Tepavčevićeva kaže i da se nada da neće biti potrebe da za pooštravanjem kaznene politike.

- Ali, ako je to /oštrije kazne/ način da ne obolijevamo i ne umiremo, očigledno jeste rješenje. Mada se uporno nadam da nam tako nešto nije potrebno - naglasila je Tepavčevićeva.

Ona je napomenula i da je od 1.545 lica zaraženih u Srbiji u posljednja 24 časa, 796 njih bilo sa područja Beograda, a 111 iz Novog Sada.