latinica  ћирилица
30/10/2020 |  16:40 ⇒ 20:14 | Autor: SRNA

Dani italijanskog filma u BiH na javnim RTV servisima (VIDEO)

Manifestacija Dani italijanskog filma u BiH počinje večeras, a s obzirom na epidemiološku situaciju, umjesto tradicionalnih kino-projekcija, ove godine filmovi biti emitovani putem javnih RTV servisa, saopšteno je iz Ambasade Italije.
Film (ilustracija) -
Film (ilustracija)

Saradnja Ambasade i javnih emitera omogućiće svim građanima da gledaju filmove na izvornom jeziku, titlovane na maternjem jeziku, iz udobnosti doma, maksimalno bezbjedni u porodičnom okruženju, navodi se u saopštenju.

Iz Ambasade ističi da će tradicionalno ponuditi selekciju naslova novije proizvodnje i velikog uspjeha kod javnosti i kritike, žanrovski određenih kao "komedija na italijanski način".

- Iz tog razloga, izabrani su naslovi poput "Ne vrijedi ako me ostaviš", koji će otvoriti smotru na BHT1, u 21 čas, slijedi "Promjena vremena" na FTV sutra u 16.30 časova, a "Hljeb i lale" na RTRS 5. novembra u 21.05 časova - saopšteno je iz Ambasade Italije.

Na FTV će 7. novembra u 16.30 časova biti prikazan film "Stolica sreće", a na RTRS film zatvaranja "Potpuni stranci", koji će biti prikazan 8. novembra u 21.05 časova.

Smotra će biti obogaćena i igrano-dokumentarnim filmom "Sada je na mene red", koji će biti emitovan na BHT1 6. novembra u 21.05 časova, filmom o posljednjim sedmicama života čuvenog sudije Paola Borselinija, specijaliziovanog za borbu protiv mafije koji je ubijenog 19. jula 1993. godine.