latinica  ћирилица
30/10/2020 |  17:23 ⇒ 17:25 | Autor: SRNA

U bijeljinskoj kovid bolnici danas hospitalizovan najveći broj pacijenata

U kovid bolnici u Bijeljini danas je hospitalizovano 47 pacijenata, što je najveći broj od početka pandemije virusom korona.
Bijeljina - Bolnica "Sveti Vračevi" - Foto: RTRS
Bijeljina - Bolnica "Sveti Vračevi"Foto: RTRS

- Sa teškom kliničkom slikom je 30 oboljelih, od kojih je petoro životno ugroženo - objavljeno je na sajtu bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi".

U protekla 24 časa preminuo je stariji muškarac sa komorbiditetima.

Na današnjem sastanku Kriznog štaba Bolnice rečeno je da se povećava broj bolesnika u kovid bolnici, kao i broj oboljelih sa teškom kliničkom slikom.

U Bijeljini je i danas visok procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih i iznosi oko 60 odsto.

U protekla 24 časa virus korona je registrovan kod 61 osobe iz Bijeljine.

- Epidemiološka situacija je prijeteća i veoma neizvjesna, ali zahvaljujući na vrijeme preduzetim mjerama, bijeljinska bolnica je dočekuje spremno - rečeno je na sastanku Kriznog štaba.

Prema preporuci Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, od početka ove sedmice odvojen je kovid dio od ostalog dijela bolnice, a svi ambulantni pregledi obavljaju se u novoj polikliniciu zgradi stare hirurgije.

Iz Bolnice "Sveti vračevi" apeluju na javnost da epidemiološku situaciju shvate krajnje ozbiljno i da se striktno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite, jer je to i dalje jedini način zaštite od infekcije novim virusom korona.