latinica  ћирилица
30/10/2020 |  18:58 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Dodik uručio prva rješenja za legalizaciju zemljišta (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je tri nova naselja u Prijedoru.
Prijedor - Milorad Dodik - Foto: SRNA
Prijedor - Milorad DodikFoto: SRNA

U Aerodromskom i naselju Topolik uručio je i prva rješenja za legalizaciju zemljišta.

Parcele na kojima su mještani izgradili kuće dvije decenije nisu u njihovom vlasništvu, zbog neriješenih imovinsko - pravnih odnosa.

Prvi mještani Aerodromskog naselja već u ruci imaju svoja rješenja o rješavanju imovinsko - pravnih odnosa, što znači legalizovano zemljište na kojima su prije dvije decenije izgradili svoje kuće.

Samo u Aerodromskom naselju bez novčane naknade biće legalizovano 700 objekata.

Svi mještani u tri nova prijedorska naselja, Aerodromskom, Novim Orlovcima i Vrbicama, imaće legalizovane zemljišne parcele do kraja ove godine, poručio je Dodik.

Zbog neriješenih imovinsko - pravnih odnosa, mještani novih naselja dvije decenije nisu mogli legalizovati imovinu.

Ispravljene su neregularnosti do kojih je došlo nakon procesa privatizacije, prilikom upisa ovog zemljišta, što je potvrđeno rješenjima Geodetske uprave.

Prijedor - Milorad Dodik (foto: SRNA)

Ovo je samo početak podjele rješenja.

- Ostali će to primiti od ponedjeljka i onda nastavljamo i dalje da rješavamo i ova druga izbjeglička naselja kako su oni rekli po redu. Dakle, ovdje sam ranije dolazio, pokušavali smo ljudima da pomognemo, ali treba reći da je ovo zaista
danas jedno od lijepih naselja i zaslužuje da bude uređeno i kroz asfaltiranje. Nažalost, u nekim ranijim periodima kada smo bili sposobni da to učinimo, onda nismo imali neku saradnju sa gradskim vlastima - izjavio je Dodik.

Cijela priča oko legalizacije zemljišnih parcela pokrenuta je na inicijativu šefa Kluba odbornika SNSD Dalibora Pavlovića koji kaže da nije bilo potrebe ovako dugo čekati na rješenje ovog problema.

- Samo da je neko htio aktivno da se uključi u svu ovu priču, to jest Gradska uprava i prethodni načelnici i gradonačelnici, to se moglo riješiti na vrlo jednostavan i lagan način. Međutim, očigledno da nije bilo zainteresovanih da se to uradi. Evo mi smo se odlučili da to završimo našim građanima i to je već pri kraju - rekao je Pavlović.

Prema istom principu biće legalizovane sve zemljišne parcele na kojima je u tri nova, prijedorska naselja izgrađeno oko 1.900 kuća.