latinica  ћирилица
30/10/2020 |  19:17 ⇒ 20:23 | Autor: RTS

Đoković izgubio u Beču

Novak Đoković je prilično glatko izgubio od Lorenca Sonege u četvrtfinalu turnira u Beču.

Meč je trajao samo 64 minuta i završen je u dva vrlo brza seta – 6:2, 6:2 za 42. igrača protiv prvog reketa svijeta.

Potpuno je neobjašnjivo zbog čega je srpski teniser djelovao krajnje ravnodušno i gotovo nezainteresovano za tenis od prvog poena u meču.

Uvodne greške, potpuno nesvakidašnje za Đokovića, pripisali smo "zagrijevanju", ali kako je vrijeme odmicalo, bilo je jasno da se njemu tenis ove večeri – nije igrao!

Јeste Lorenco Sanogo bio bolji teniser danas, ali djeluje da Srbin prosto glavom nije bio prisutan na terenu što najbolje govori krajnji rezultat.

Јedan od najtežih poraza u karijeri Novaka stigao je od momka koji je ispao u kvalifikacijama, ali je naknadno pozvan. Zanimljivo da je prije ovog meča najveća pobjeda Lorenca bio meč protiv Hačanova koji je u tom momentu bio 12. na planeti.

I jeste Sonego bio fenomenalan, ali je Novak bio daleko, daleko ispod svakog nivoa tenisa na koji nas je navikao.

Uostalom Sonego je vezao 4:0 na početku meča, a ko bi rekao da će Novak prvi gem na semaforu upisati tek nakon 20 minuta tenisa.

Griješio je, servirao očajno, promašivao prvi servis... Prosto nije ličio na igrača koji je navikao da nas raduje pobjedama.

Sa druge strane, Sonego je igrao tenis života, a Novak nije pokazivao nijednu emociju uz izuzetak dva, tri sarkastična osmijeha. Srbin je imao čak 14 neiznuđenih grešaka u prvom setu i djelovalo je kao da uopšte ne misli na tenis.

Pretpostavke su razne, ali očekuje da se on sam oglasi i kaže zbog čega je danas bio potpuno odsutan. Po nekim informacijama, bio je potpuno slomljen zbog smrti mitropolita Amfilohija.

Drugi set je bio isti kao u prvom, uz izuzetak nekoliko brejk lopti koje Srbin nikako nije uspijevao da iskoristi. Šta god da je u pitanju, nadamo se da će Novak uskoro biti onaj stari, a ovaj poraz će brzo zaboraviti jer je cilj za ovu godinu, prvo mjesto na kraju sezone, već u džepu.